Teambuilding som begreb er blevet rigtigt populært rundt på mange danske arbejdspladser, hvor man hele tiden skal ud at lave en masse øvelser i hold.

Og selvom man måske kan blive lidt træt af ordet, så er der faktisk nogle gode grunde til at lade sig inspirere af denne tilgang. Du kan se nogle af de resultater, som teambuilding producerer, nedenfor!

Få bedre samarbejde blandt medarbejdere

Det ligger lidt i navnet ”teambuilding”, at man skal opbygge hold på en eller anden måde. Mere sigende, så handler det hele om at styrke de hold, og de forskellige roller, som man har på holdet.

Og på langt de fleste arbejdspladser sker alting i hold. Derfor gør en bedre evne til at samarbejde også, at man yder bedre på arbejdet.

Når hold af medarbejdere eksempelvis skal lave et lille fængsel, som gør, at et æg ikke slås i stykker, når det tabes på jorden, så styrker deres evne til at innovere i hold.

Brug teambuilding og kombiner leg med læring

Når det kommer til de gamle vendinger, så er ”leg og læring” ikke kun forbeholdt børnene i de små klasser.

For der er faktisk rig mulighed for, at medarbejdere kan til lektioner med hjem fra teambuilding. Forestil dig en leg, hvor man skal fortælle en kollega om en træls oplevelse – kollegaen skal så hjælpe med at finde nogle af de positive aspekter af oplevelsen.

Øvelser som denne, som kan laves helt uden værktøjer, er utroligt vigtige for medarbejderen, som har oplevet noget negativt.

Det er nemlig en god øvelse, som man kan tænke over. På arbejdet kan det at vende negative oplevelser til noget positivt give en bedre mentalitet på arbejdspladsen, men også tillade, at man lærer mere af de ting, som man nu engang oplever.

 

« »