Jeg har aldrig selv røget, at andre gennem tiden har oset omkring mig, har ikke generet mig, og i forhold til de skærpede rygeregler har jeg faktisk medlidenhed med rygerne. At trænge til en cigaret i kaffepausen og blive henvist til at gå udenfor at ryge er nedværdigende, det mindste , man kan tilbyde, er et lille skur, hvor rygerne kan få deres cigaret i tørvejr uden at blive nedstirret af forbipasserende fodgængere.

Nå, men nu er e-Cigaretten opfundet, jeg har forstået, at en eCigaret kan bruges som supplement eller som fuld erstatning for almindelige cigaretter, og det ser jeg som en rigtig god ting. På min arbejdsplads er der efterhånden en del tidligere rygere, som bruger elektroniske cigaretter af forskellige modeller. Snakken går ofte om, hvilken e-væske der er god, hvor væsken er købt, og hvad den koster.

0026

I dag er det også ganske få af mine kolleger, der forlader os i kaffepausen for at gå udenfor at ryge, og deres kolleger benytter enhver lejlighed til at få rygerne overbevist om, at de skal prøve en elektronisk cigaret. Jeg er sikker på, at det på sigt lykkes at få de få rygere til at afprøve det nye middel, men jeg har på fornemmelsen, at indtil videre er det en principsag for rygerne at ryge rigtig tobak.

At stå udenfor i hver kaffepause for at ryge indebærer, at rygerne går glip af det gode og sjove sociale samvær, vi kolleger har i pauserne, det tror jeg går op for rygerne en skønne dag.

« »