De fleste kender nok Petanque-spillet hjemme fra haven. Enten som et spillesæt med nogle flotte metalkugler eller som en sæt med plastic-kugler i forskellige farver.

Og Petanque er da også et supersjovt havespil, som man kan fordrive en hel del tid med at spille.

Petanque kan spilles af både børn og voksne. Og også sagtens i fællesskab mellem de forskellige aldersgrupper.

Petanque spilles også i klubber

Hvad færre mennesker ved er nok, at Petanque-spillet faktisk også dyrkes i klubber på lige fod med eksempelvis håndbold, fodbold, bordtennis og badminton etc.

Her i landet er det nok overvejende den lidt ældre del af befolkningen, som spiller Petanque i en klub. Selv om yngre mennesker naturligvis lige så godt kunne være med.

Petanque er et hyggeligt spil

Petanque er et spil, som nærmest opfordrer til hygge. Typisk foregår spillet i et stille og roligt tempo, hvor der er god tid til at gå og tale sammen, mens man spiller. Og det er måske nok derfor, at spillet appellerer så meget til den ældre del af befolkningen, som det gør.

For børn er det sjove ved Petanque spillet nok både konkurrenceelementet og det, at de kan øve sig på at kaste med kuglerne og se, at de bliver bedre og bedre, jo mere de spiller.

Et Petanque-spil fylder ikke ret meget. Så det er let at have med, hvis man skal på besøg hos familie eller hos venner og bekendte. Eller man kan vælge at tage det med på ferieturen, så man har noget sjovt tage sig til i fællesskab.

 

« »