groen-ecigaret-650Som ryger er det efterhånden et trangt og ekskluderende samfund vi lever i, her i rolige lille Danmark. De seneste år har bragt et utal af afgiftsstigninger med sig, samtidig med at rygelovgivningen er blevet særdeles skærpet. Friheden til at ryge en smøg i ro og mag er skrumpet meget kraftigt ind, så man ikke rigtig kan være i det offentlige rum længere. Det bliver også en dyrere og dyrere affære at ryge tobakscigaretter, og man er ved lovgivning tvunget til, at se på afskyelige billeder på ens cigaretpakke, som led i statens skræmmekampagne mod de faretruende sygdomme, som tobakscigaretter videregiver til rygere. Som et godt og meget sundere alternativ til indskærpet frihed og sygdomme, så er den elektroniske cigaret / e-cigaret kommet ind på banen fra sidelinjen, og har hurtigt etableret sig blandt danske rygere.

Kigger man det hele lidt efter i sømmene, så er der nogle klare fordele ved de elektroniske cigaretter, som gør at de især er populære hos danske rygere. Lad os kigge lidt nærmere på dem.
Med danske briller på, så er det især den frihed, som de elektroniske cigaretter / e-cigaretter bringer med sig, som gør produktet særdeles attraktivt for rygere herhjemme. Med de strenge og indskrænkende love der er omkring rygning på offentlige steder, så giver de elektroniske cigaretter rygerne større spillerum, netop fordi de ikke er omfattet af den danske rygelovgivning. En af grundende til, at de elektroniske cigaretter / e-cigaretter går fri af lovgivningen er, at den røg fra tobakscigaretterne, som er et irritationsmoment og sundhedsskadeligt for ens omgivelser i et offentligt rum, ikke eksisterer hvis man damper på en elektronisk cigaret / e-cigaret i stedet for. De udvikler kun dampskyer, som ikke kan føre til at passive rygere også får en form for rygerlunger, eller bliver generet af ildelugtende tobaksrøg.

Det vil altså sige, at hvis man gerne lige vil nyde en smøg på skolens område, mens man enten venter på junior får fri, eller mens man måske selv er i skole, så er det lovligt med en elektronisk cigaret / e cigaret, i hvert fald som loven ser ud lige pt. Med de forbud og stramninger, som Danmark generelt ligger for dagen, så er det ikke til at sige, om friheden for rygere af elektroniske cigaretter også bliver inddraget ude i fremtiden, så det er om at nyde det, mens det stadig er lovligt.
Hvad mere er, så giver det også en dejlig luft i ens økonomi, hvis man skrotter de almindelige tobakscigaretter, og fyrer op for en elektronisk cigaret i stedet for. Kloge hoveder har regnet på tallene, og ryger man cirka 20 cigaretter om dagen, så kan man nedjustere ens forbrug med tæt på 10.000 kroner på årlig basis! Det er gode penge at spare, som man i stedet kan smide efter nogle andre lækre forbrugsgoder som fx en sommerferie med familien, eller en skitur med gutterne.
Så om det er større frihed man søger, eller frigørelse af nogle økonomiske midler, så tordner de elektroniske cigaretter frem som svaret. At de så også er langt sundere for ens helbred, det er da det ultimative prik over i’et.

« »