Der er i Danmark 7 slags hvepse. Alle kan være livsfarlige hvis de stikker en person, der lider af allergi, eller anden farlig sygdom som kan blive påvirket af et stik fra de forskellige hvepse.

Hvepse bor særligt to steder i Danmark – Det første er et helt typisk hvepsebo som indeholder mellem 2000 og 6000 hvepse, mens det andet sted som ofte bliver brugt og som resulterer i at mange bliver stukket, er græsset.

Sikr dig mod hvepse

Som vi nævnte i starten kan hvepse være dødbringende. Særligt i august bliver de forskellige hvepse ekstra aggressive, da sæsonen for hvepse er ved at være over. Dette gør, at hvepsene ikke længere er travl optaget af arbejdet for hvepseboet og derfor har andre gøremål, som gør dem mere nærgående og aggressive.

En god måde at sikre sig på at Danmarks hvepse ikke kommer ind i huset er at købe et billigt glas syltetøj, for derefter at sætte det i vindueskarmen. Det behøver ikke være syltetøj, men kan også være andet sødt.

Hvepse kan også være dine venner

Mange betragter hvepse som et skadedyr. De er generende og kan stikke – Dog, hvis du kan kontrollere hvor de holder til (Fx. syltetøjstricket) kan de også være din ven.

Hvepse sørger nemlig for at holde bestanden af andre skadedyr nede, da de fodre deres unger med larver.

Gode råd omkring hvepse, hvepsestik og hvepse på kan du fin de på husoghavesiden.dk i denne artikel: http://husoghavesiden.dk/hvepse-hvepsestik-og-hvepsebo/.  Så er du godt rustet til at håndtere de udfordringer en evt. hvepseinvasion kan give.

 

« »