I mange tilfælde er der masser af dele, der kan genbruges, når et hus skal brydes ned, fortalte Svend på vores arbejde i dag. Svend er ved at bygge et sommerhus til sig selv på en grund, som han og hans kone købte for flere år siden, men Svend vil ikke bruge flere penge end højst nødvendigt på huset, så han er på intens jagt efter byggematerialer, der kan erhverves for småpenge.

Han nævnte et eksempel her i går på et hus, der skal fjernes for at give plads til en udvidelse af ringvejen rundt om vores by. Ejerne af huset fik sat helt nye vinduer ( købt her i øvrigt )i for bare et år siden, så det vil være et scoop at få fat i dem, fortalte han. Derfor havde han henvendt sig til nedbrydningsfirmaet og fået en aftale i stand om at købe de vinduer til en meget overkommelig pris.

Der er tale om nogle rigtigt flotte bondehusvinduer, og da de er så forholdsvis nye, så kan man jo godt regne med, at de er i den bedste energiklasse, mente Svend. Dem vil han så bruge i det nye sommerhus, og da han endnu kun lige har fået støbt soklen til det, kan han jo nemt afpasset husets ydervægge til netop de dimensioner, som vinduerne fra det nedbrudte hus har.

Han har også valgt at entrere med nedbrydningsfirmaet om alle de indvendige døre fra huset, for de er åbenbart også ret nye og helt sikkert vil passe fint i Svends nye sommerhus.

« »