Hvis du stadig anser brætspil for sådan noget man spillede den gang man var 5 år og skulle slå nogle timer ihjel sammen med sine forældre, så kan du godt tro om igen!

Brætspil i dag henvender sig nemlig til alle mennesker. Store som små, unge som gamle. Selvfølgelig kan du stadig købe nogle af de spil du husker tilbage på fra dine unge dage. Spil som Afrikas Stjerne, Matador og Ludo er stadig voldsomt populære, men på voksensiden er der sket rigtig meget de seneste 4-5 år.

De sociale brætspil er nemlig vundet mere og mere frem. De har alle sammen det til fælles, at de forsøger at “komme ind under huden” på spillerne. Spørgsmål som f.eks. “Hvad hedder verdens længste bjergkæde?”, “Hvor mange mennesker bor der i Tyskland?” osv. som du måske kender fra Trivial Pursuit er nu udskiftet med spørgsmål som: “Hvad ville du gøre, hvis du vandt en million i lotto?”. Det er så op til de andre spillere at skyde på hvad ham i den varme stol rent faktisk ville gøre.

På den måde kommer man faktisk til at lære rigtigt meget om sig selv og andre. Andre gange virker spillene som gode udgangspunkter for diskussioner spillerne imellem – for hvad ville de andre gøre, hvis de stod i situationen?

Som sagt findes der en del forskellige spil, der alle falder i kategorien “sociale brætspil”. Mest kendt herhjemme er nok EGO-spillene, der findes i tre forskellige udgaver. Men også Mads & Monopolet-spillet, der er baseret på det populære radioprogram har mange tilhængere.

01-dilemma-skraa

« »