Da jeg boede, hvor jeg boede, før jeg bor, hvor jeg bor nu – ja da havde jeg et drivhus. Ikke at jeg egentlig er typen, der kunne finde på at købe et drivhus, men det var der, da jeg købte huset. Og så kunne jeg jo lige så godt finde du af noget at bruge det til, og det endte faktisk med at være en super god ide. Mit drivhus var absolut ikke blandt de helt store drivhuse (som blandt andet disse), men det var nu stort nok.

Jeg havde hvert år 5-6 store tomatplanter og to agurkeplanter, og jeg tror egentlig, jeg må have haft en heldig hånd, for de gav helt absurde mængder hvert eneste år. På gode dage kunne jeg høste 6-7 store og saftige agurker hver dag – og mindst en 8-10 fuldmodne og store tomater. Og det stod altså på i måneder.

Jeg brugte plantekasser, så vandingen var nem. Det var blot at gå ind i drivhuset og fylde kasserne sådan ca. en gang om ugen, og så tog planterne selv for sig af retterne. Jeg tilførte også noget flydende gødning til vandet. Og det var faktisk det hele.

Selvfølgelig nippede jeg tomatplanterne undervejs i deres vækst, så vildskud ikke tog kraften far de rigtige skud. Og det viste sig faktisk at være en særdeles hyggelig hobby at gå og pusle lidt i drivhuset.

Tomater og agurker fra eget drivhus

Smagen! Jamen altså… Intet overgår smagen af en tomat, der er avlet i dit eget drivhus, stadig varm af solen og helt uden alt det giftstof, som industrielt avlede tomater er pumpet med. Og agurkerne – ja de SMAGER faktisk af agurk. Det er en oplevelse, der bare skal prøves.

Min kære fætter er arbejdsløs, og han bruger ufatteligt meget tid i sit drivhus. Han har så også et meget stort drivhuse, og der er ingen tvivl om, at han har det største af alle vejens drivhuse. Nu skal han snart begynde i et nyt job – heldigvis da. Men indtil da er det ret sikkert, at du kan finde ham i optil flere timer dagligt ude i haven, hvor han pusler med at fremelske det bedste, et drivhus kan præstere. Og er han ikke der, er han i køkkenet, hvor han høvler kaffe i sig i rå mængder, som han brygger på sin trofaste Moccamaster.

 

Mocca Master kaffe maskine

 

Han må jo selvfølgelig være indstillet på at gå ud og låne penge, når det kniber. Det gør han så med et smil her:

http://kviklaan-info.dk/sms/

 

« »