I positive og velfungerende tider, så kan medlemskaber af ting som fagforeninger eller a-kasser virke overflødigt, ja måske endda spild af penge for nogen. Det er jo ikke noget man står og mangler, i ens daglige virke på arbejdsmarkedet, men når uheldet så er ude og dårlige tider står for døren, så er det bedst at være på den sikre side. Her er det så, at det betaler sig for en, at have indbetalt troligt til en a-kasse, måned ind og måned ud, for det er ens forsikring ved arbejdsledighed. Hvor får man så mest muligt for pengene, når det kommer til a-kasser? I det følgende sammenlignes de to a-kasser, som har størst medlemstilfredshed på nationalt plan.

billigste a-kasserDen klare vinder, hvis man kigger på tilfredshedsniveauet, er den a-kasse som tidligere hed STA, men som nu går under det mere simple navn, Min A-kasse. Her får man alt det bedste samlet i én organisation, som kan hjælpe medlemmerne vidt og bred, hvad end de måtte have behov for hjælp til i deres ledighedssituation.

Med 45.000 medlemmer, der giver Min A-kasse en tilfredshedsvurdering på 79%, så må det siges, at her er der støtte og råd og hente. I tre år i træk, er Min A-kasse også kåret som værende den bedste a-kasse fra Arbejdsdirektoratets side, og det er et stempel man godt kan regne med.

Er du blevet arbejdsløs uden at være medlem af en a-kasse, så har du mulighed for at låne penge på nettet. Du kan rent faktisk låne uden renter og gebyrer den første måned, hvis du slår til nu. Find oversigten over de gratis kviklån på følgende lånesider:

TRYGT Finanscenter Vest

Kvik og Spar Bank

Medlemsprisen er 436 kr. pr. måned, hvilket placerer Min A-kasse sikkert i midten når det kommer til gennemsnitspriserne på medlemskontingenter generelt i a-kasser. For de 436 kr. bliver man det der kaldes fuldtidsforsikret, og medlemsskaren er ikke en lukket gruppe, tværtimod. Min A-kasse er en tværfaglig a-kasse, hvilket betyder, at den ikke er forbeholdt lønmodtagerne inden for en specifik faggruppe, og dette faktum højner deres appel til danske lønmodtagere.

Min A-kasse

Hos Min A-kasse modtager man som medlem også ypperlig vejledning og rådgivning, og som arbejdsledig medlem bliver man hjulpet videre på ens vej, mod at få et nyt fastlønnet job. Den vejledning man modtager, bliver skræddersyet til ens situation, så man ikke kun modtager generel vejledning, men personlig og effektiv instruktioner. Som en sidste bonus, så er Min A-kasse også gratis for studerende, læs resten!

Den næst mest populære a-kasse blandt medlemmerne er CA A-kasse. Dette er en a-kasse for, som de selv sælger sig på, ”højtuddannede i erhvervslivet”. Med 44.000 medlemmer på landsplan, så rækker CA A-kasse langt ind blandt lønmodtagerne i handels-, økonomiske- og administrative virksomheder. Hos CA A-kasse får man meget for pengene. Udover de traditionelle ting som alle a-kasser tilbyder, så får man professionel karriererådgivning og coaching, der er med til at skubbe medlemmerne videre mod nye jobs.

Medlemskontingentet er 444 kr. pr. måned, hvilket er en formidabel pris i forhold til hvad man får for de penge. Deres tilfredshedsniveau er også kun én procent lavere end Min A-kasse’s, så 78% af de over 44.000 medlemmer er godt tilfredse med CA A-kasse—der tilbydes endda meget fordelagtige tilbud på private forsikringer og juridisk hjælp til medlemmerne, som er en ekstra gulerod ved CA A-kasse, se her.

I forhold til kontingent og udbytte, så er både Min A-kasse og CA A-kasse to af de ultimativt bedste og billigste muligheder, der er at finde i Danmark i dag.

Kilde: Pengeguru.dk a-kasse og fagforening guide

« »